idegen

Elszántak, ügyesek, jó arcok. Teszik, amit kell, mert valakinek ezt is meg kell csinálni. - idézet a TÁ facebook-oldaláról

Egy csapat dühös ember

A Tetovált Állatmentők létező csoport, tele olyan férfiakkal és nőkkel akiknek elegük lett abból, hogy a hatóságok nem tudnak határozott lépéseket tenni az állatkínzás ellen Magyarországon. Bár a törvényi szabályozás egyre szigorúbb mégis úgy tűnik: sem a rendőrség, sem a bíróság nincs felkészülve olyan bűnügyekre melyekben az áldozat nem ember hanem állat. A csoport tagjai arc nélküli idegenek, nem állnak reflektorfényben, de nem is bújkálnak, van köztük jogász és szobafestő is és nincs mindenkin tetoválás - de a legtöbbjükön van.    

idegen

relatíve könnyű kitalálni kinek a pártján állnak

Nem a balhé a lényeg

A csoport zárt (de még mennyire) infó nehezen jön ki közülük, mikor arról érdeklődöm az egyik tagnál: mi történik azokkal akiket tettenérnek egy helyszínen, a rossz gazdákkal vagy a kínzókkal - a kigyúrt 30as férfi csak dünnyög.

- Nem vagyunk agresszívek. Nem is lehetünk, ismerjük a jogainkat, nincs önbíráskodás, egyikünk ellen sem folyik eljárás, még vizsgálat sem. Odamegyünk, elhozzuk az állatot, az állapotától függően kórházba vagy valamelyik taghoz kerül amíg jobban nem lesz, majd örökbefogadhatják olyanok akik megfelelnek a paramétereknek.

- Vizsgáztatjátok a jelölteket akik befogadnák az állatokat?

- Igen.

- Miért?

- Mert nem bízunk senkiben.

idegen

Nem csak szép szóval dolgoznak

A csoport FB-oldalán azonban sok olyan beszámoló van, melyeknek rendőrségi jegyzőkönyvben lenne a helyük, a civilek - akik éppen nem hálálkodnak amiért tették a dolgukat a tetováltak - hajmeresztő történeteket osztanak meg egymással. Ezek főszereplői mind 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szereztek, mikor ott jártak az állatvédők. Amolyan harci beszámolók ezek szomszédoktól, járókelőktől.

- ... városi legendák. Senkit sem bántunk. Eddig bőven elég volt megjelennünk bárhol, kaszát-kapát eldobtak a delikvensek, többnyire menekülnek, ezért megyünk többen. Volt olyan, hogy futó ember alól ki kellett rúgni a lábát de pusztán azért, hogy valakinek fájdalmat okozzunk, azért nem ütünk.

-Mi volt eddig a legdurvább sérülés amit menekülő embernek okozott bármelyikőtök?

- Combnyaktörés.

- Az jó nagyot eshetett...

- Úgy van.

idegen

Mivel nincs még központi menhelyük, a sérült állatok a tagoknál lábadoznak.

Nem állnak sorban az 1%-odért

A Tetovált Állatmentők hivatalosan egyesület és mint ilyen - támogatható.  Kutyatáppal, alommal, haleledellel,bármivel. Ezekben a napokban éppen Pécelen építenek maguknak központot, közben folyamatosan végzik a munkát, amiért egyikük sem kap pénzt, viszont jó sok kiadásuk van - csak amíg én figyeltem az egyik tagot saját autóval, saját üzemanyaggal kb. 110 km-t mentünk mobil-kennelért Csepelre, vérszomjas macskaördögért Újbudára majd ideiglenes szállásra egy másik tetoválthoz a belvárosba - mégsem kér senki számlát a kútnál és nincs féléves zárás meg osztalék az adományforintokból, a céges buli is önköltséges. 

- Miért csináljátok? Hivatalosan meg sem verhettek senkit, magatoknak betonoztok, benzin, amortizáció, nemalvás...

- Nem vagyunk hősök. Mindenki másért van itt. Többnyire karma-pontokat gyűjtünk. Ki előre, ki visszafelé...

- Ez mit jelent?

- Sokunknak van elszámolnivalója a korábban tett dolgaiért. Önmagával, a társadalommal, tökmindegy. Mi nem kérdezünk senkit miért lép be. De onnantól számítunk rá. Nincs "...de". Cserébe van néha egy-két mosoly. A gyógyult állatok is hálásak, nem szavakkal, de érthetően mutatják. Néha megnézem a fényképeket a facebookon. De nem vagyok valami érzelgős típus.

btw én sem, de ezen könnyeztem:

idegen

UPDATE! MÉGIS KELLENE SEGÍTSÉG!